HEMLJUVLIGAHEM

En blogg om mitt hem, min vardag och det lilla extra!

Längtar....

Kategori: Allmänt

Nu har jag en mega stor nyhet som jag tänkte vänta med att avslöja här på bloggen men kan inte hålla mig och bloggen är ju som en dagbok. Vi trivs bra i vårt hus som vi flyttade in i april 2011 som vi hyr och det var meningen att vi skulle skriva köpekontrakt i års skiftet men nu har vi bestämt oss att inte göra det pga att huset består av fukt och mögel, vi har haft humlor, getingar och myror inne i huset och mögel i stort sett i hela huset, mögelsvamp ogräs inomhus som växte upp från golvet och sen springer det tåttor och möss i både tak och väggar. Det rinner in vatten via taket och det finns ingen insolering i vissa väggar och regnar in i hallen vid väggen och taket. Vi har kämpat sen vi flyttade in, eller rättare sagt när vi upptäckte alla problemen vilket var ganska så tidigt. Vi har lagt ner mycket pengar och energi, alldeles för mycket. Taket måste läggas nytt, vissa väggar är inte ens godkända. Ushhh nä orkar ens inte rabbla upp allt som måste göras, det hade blivit billigare att riva och bygga upp huset på nytt än att börja fixa tak osv. Nu är orkar vi inte mer så vi ska flytta. Så tisdagen den 22:e oktober bestämde vi oss för att titta på ett annat hus i grannbyn, huset är lite mindre än det vi bor idag men perfekt till oss, jag kommer så klart ändå att sakna vårt hus, speciellt somrarna, kaminen som vi köpte och instalerade och hobbyrummet, detta var vårt första hus tillsammans så klart att vi kommer att sakna det men problemen kan vi leva utan och hälsan går först. Tur att problemen visade sig innan vi hade köpt. Och den  stora nyheten är att  tisdagen den 29:e oktober fick vi huset som vi ska hyra till en början, känns tryggare och hyra först och köpa sen ja om det nu är det rätta huset för oss så köper vi, känslan när vi tittade på det nya huset var mer som att vi kände oss redan hemma när vi var där, fast det stod tomt så var det mysigt och så var inte känslan i huset som vi bor idag. Så den 1:a februari 2014 flyttar vi in i det nya huset och det pirrar i magen, jag vill bara börja med att packa men jag tänker stor rensa riktigt ordentligt först och sen börjar väl packningen vid års skiftet. Så fler byten blir det inte här mer än att julsakerna kommer upp, sen kommer jag blogga om det sista från huset. Här får ni en liten förhandsbild på huset, inte mer. Så nu får ni vara nyfikna tills inflyttningen. 
 
 Ohhhh vad vi längtar........
 
 
Foto lånad från annonsen.

Servetthållare

Kategori: Allmänt, Inredning & Inspiration

I vår familj gillar vi att duka med servetter och jag tycker inte det är snyggt med att ha det liggandes på bordet bara så där, nu har jag googlat runt och letat som en galning efter servetthållare och den som jag fastnade för var denna i rostfritt, denna kommer att hålla många år framåt så jag köpte faktiskt två, en till köket och en som man kan ha ute. Perfekt att matcha servetterna efter kökstemats färg och servetthållaren matchar kökets utrustning.
 
 
 
 
Foto hemljuvligahem.

HOME

Kategori: Allmänt, Inredning & Inspiration

Idag när vi var och köpte pizza så passade jag på att gå in i en butik som heter pumpan som jag alltid velat gå in i men när jag haft vägarna förbi så har det alltid varit stängt. Dessa stora bokstäverna har jag alltid velat ha men bara hittat dom för maffigt pris och jag hade tur dessa gjorde jag ett bra klipp på bara 50 kr, jag trodde jag hörde fel när jag frågade vad dom kostade. Så nu äntligen är jag ägare till dessa.
 
 Foto hemljuvligahem.