HEMLJUVLIGAHEM

En blogg om mitt hem, min vardag och det lilla extra!

Köks inspiration i vitt

Kategori: Inredning & Inspiration

Hej alla glada! Idag var det första dagen på mitt extra knäck och då åkte jag och grannen till en fin villa och gjorde en flyttstädning och när man själv är mitt uppe i köks planeringarna så kunde jag bara inte undvika att ta foto på det vita köket.
 
 
 
Och här är städningen i full gång men kolla in vilket fint kök helt i min smak och i vitt, det här köket skulle jag lätt kunna tänka mig, och kakeln är ju bara så läcker. 
 
 
Kram/Linda

Första advent

Kategori: Allmänt, Jul & Nyår

 
 
Idag har det ju varit 1:a advent och nu är det inte långt kvar till julafton, har inte fått upp allt mitt julpynt än utan bara fått upp julstakarna i fönsterna, I år är jag sent ute och helt ärligt så har jag inte haft någon motivation till att ta fram julen och i år kommer det bara vara enkel julpyntning här hemma. Fick ett litet ryck igår och ändrade om hyllorna i köket och vilken stor skillnad det gjorde. Sitter och tänker på och var i vilket rum börjar man och fixa när det väl är dax?????? Har alltid fixat barnens rum först men funderar på om jag ska ta köket först eftersom det är alldeles för mörkt eller om vi ska börja nere och gå upp, ja vi får se hur det blir sitter bara och planerar i huvudet så smått och längtar bara tills det är dax att fixa här hemma så man kan få det fint igen. Vill ha alla rummen färdig planerade innan hemma fixet tar fart för då går allting mycket snabbare. Var brukar ni börja när ni fixar hemma?
 
 
Kram/Linda

Nytt glas till dörren

Kategori: Allmänt, Hemmafix & Renovering

 
När vi flyttade in så var det en spricka i detta glaset på dörren in till vardagsrummet mannen tog mått och fixade nytt glas med silver trådar i och fast sprickan fanns där innan så har vi fått betala rutan själv, liksom vi har bytat ut glaset på fyra fönster som där var stora sprickor i och en ruta till som ska bytas ut som där är spricka i. Vi har även fått bytat ut vasken på badrummet som vi oxå har fått bekosta själv. Såna här stora saker är ju igentligen inte vi som ska stå för detta men men nu får vi göra det så nu är det fixat iallafall.
 
Ni ser att dörrarna har två olika färger, det mörka träslaget syns inte när dörren är öppen och den gröna sidan matchar hallens väggar och dörrar. Har haft tanken på att byta alla dörrhandtagen i hallen som ser ut som detta.
 
 
 
 
 
 
 
Här ser man lite närmare på glaset, kostar en del men snyggt är det. Det var ju mönster i den gamla rutan och lite frost typ, fast det inte är samma som innan så var detta det närmaste vi kunde komma och som glasmästaren hade hemma och det är ju oxå lite rökfärgat.
 
 
Kram/Linda