HEMLJUVLIGAHEM

En blogg om mitt hem, min vardag och det lilla extra!

Nu e det bara skåpsluckorna kvar

Kategori: Hemmafix & Renovering

I fredes började jag att måla den svarta kanten under köksluckorna vit, körde sista målningen igår och resultatet blev jätte bra. Nu e det bara skåpsluckorna kvar som får vänta till sommaren och sen e jag sugen på att byta ut matbordet, har inte helt bestämt mig om jag ska göra det, det var bara en tanke som slog mig så vi får se lite längre fram. 
 
Så här såg det ut innan penseln åkte fram!
 
 
Och efter....
 
 
 
Bry er inte om dom hemska luckorna för när dom är målade så kommer köket att se helt annorlunda ut. Jag gillar när färg kan göra så stor skillnad. Luckorna kommer att bli antingen vita eller gräddvita funderar på om jag ska måla dom i högglans eller vanlig glans, vad tror ni hade blivit snyggast????
 
 
Det ska bli en fröjd att kunna byta accentfärger här inne när allt e klart.
 
 
Kram//Linda

Ska sluta ställa krav på mig själv

Kategori: Allmänt, Hår, Outfit

Tjenixen! Har många bollar i luften just nu, kanske lite för många. Har blivit en förvirrad trötter och tror att jag ställer lite för höga krav på mig själv....trött och många måsten har det varit, sprungit runt här hemma och pillat lite här och där samtidigt, har ju aldrig kunnat hålla mig i ett rum och gjort det klart utan påbörjar många projekt samtidigt och tror att jag måste göra en ändring på det nu för det känns som att jag inte kommer någon vart och när det tar för lång tid då blir jag stressad och tappar energin......näää min själ nu blir det ändring på det! Har bestämt att sluta att ha några måsten och skriva lista är definitivt inget bra alternativ för mig så det e slut med det oxå, nu tar jag dagen som den kommer och gör det som faller mig in och får lust till.....jag vet ju vad som behöver göras och kan tänka på vad som ska göras dagen efter men när jag planerat för mycket och inte fått det gjort så lagras det i bakhuvudet och sen grubblar jag över det i evigheter och det kan ju inte vara så hälsosamt i längden, känner någon igen sig??? Nä jag ska sluta med att ställa så höga krav på mig själv. 
 
Över till lite annat nu....Fick ett ryck och provade lite kläder och drog fram en klänning som jag inte använt på evigheter...hade den på mig när jag stod modell för 8 år sen och den passar sig bra nu på hösten och e lika snygg nu som då....tur den inte blev mögelskadad i andra huset och vilken tur att jag inte hängde den i just dom garderoberna som alla dom andra kläderna hängde som vi fick slänga....
 
 
Vet ni...köket börjar bli klart, tänkte faktiskt måla vitt under skåpen vid golvlisterna imorgon, nu e det svart och det har stört mig nu ett tag så imorgon när jag lämnat ungarna på disco så ska jag ta tag i det. Vi har ju ett litet kök och ett bra inrednings tips som jag vill dela med mig är att sätta upp speglar på väggen i små utrymmen eftersom det förstorar så nu sitter där en spegel ovanför matbordet och vilken enorm skillnad det gjorde så nu känns köket mycket rymligare. Ohh ja man kan ha speglar i köket! Kommer bild på köket lite längre fram.
 
Nu ska faktiskt jag slänga mig på kudden, har blivit en liten nattugla och ska upp om några få timmar.
 
Natti ♡ natti
Kram Linda

Kökstaket före & efter

Kategori: Hemmafix & Renovering

Det var ett tag sen jag var här inne, trodde att det skulle bli ett lugnare tempo men så blev det inte riktigt! Jag har nog gått loss på hemma fronten om det e så man kallar det hahaha jaja vill man ha det fint så tar det tid och sen har man ju jobbet och familjen och alla aktiviteter så det har varit högt tempo i ett.
 
Skulle ju visa barnrummen hur dom blev men datorn e iväg så när vi får tillbaka den så visar jag från början till färdigt väggbygge! 
 
Vi har även haft mycket problem med värmepumpen så det har sprungit hantverkare här oxå så allt man skulle få gjort ligger vi efter med men men som sagt allt tar sin tid och i slutändan så blir det bra. Förra veckan tog jag tag i köket, det var för mörk innan och nu lite ljusare.
 
Så här såg det ut innan, mörkt och dystert.
 
 
Här börjar det hända lite förändringar, ni ser att taket har fått lite ljusare färg...
 
 
Och här e det färdig målat och panel e nog det tråkigaste och jobbigaste att måla och på köpet sträckte jag ryggen på nåt konstigt vänster och det gjorde så jäkla ont i flera dagar. När ryggvärken lagt sig så gick jag på väggarna......
 
 
Vilken skillnad färg kan göra, resten av inredningen ska upp på väggarna m m sen e det klart, eller ja vi har skåpsluckorna kvar att måla och det blir ett lite större projekt som vi planerat att ta till nästa sommar. Men under tiden har vi annat och fixa. Älskar att planera och få det gjort då blir allt bättre än att köra impuls lite här och där som jag gjort.....kommer snart fler bilder på köket när allt kommit på plats. 
 
 
Kram//Linda