HEMLJUVLIGAHEM

En blogg om mitt hem, min vardag och det lilla extra!

Trädgårdsfix del 3 den stora granen mitt i trädgården

Kategori: Allmänt, Trädgådsfix

Hej holahoppsan det var ett par dagar sen jag var här inne. Blev plötsligt sjuk i illamående och frossa och bara tagit vilodagar och jag som skulle jobba, trodde det var maginfluensa på g men som tur så var det inte mer än så. Nu är vi inne i en ny månad herregud redan april månad, tiden och dagarna bara rusar iväg och ett bättre och varmare vårväder med lite mer sol i kanten har vi fått och då är det perfekt att fixa och dona i trädgården. Vi har mycket kvar att fixa runt hela huset och just nu har vi fokus på inne i trädgården och har kommit ganska så långt. I lördags fixade och rensade jag i en gammal rabatt där vi ska så gräs och klippte till alla syrenträden/buskar eller vad man nu kan kalla det, och bland dom så är det bara löven som ska bort sen e det oxå klart. Städade även och rensade vid gången där skogen en gång fanns medans mannen och Oliver var på tippen i två omgångar. Idag fick vi hjälp av vår nya granne och hans pappa att såga ner dom två sista granarna som slog i uterumstaket och den stora granen i trädgården. Vilket super duktigt jobb grabbarna gjorde, det gick snabbt och smidigt.
 
 
Halva granen nere.
 
 
Hålan ni ser här håller mannen på att lirka upp rötterna från häcken som ska bort helt.
 
 
Nu är hela granen nere och vi hade gran i stort sett i hela trädgården.
 
 
Här har vi börjat att forsla bort granriset och vilket jobb det var.
 
 
Stubben ska grannens pappa snygga till så det blir en slät yta nu nästa vecka med en större sågklinga och det stod och pratades om att göra ett bord så man kan sitta där och dricka en pilsner, haha karlar 😁
 
 
Är man en envis projekt ledare så ska det lämnas fint efteråt oxå hehe. Som vi alla har jobbat hårt men det kommer bli så fint när allt e klart men helheten ser man nog inte förräns gräset vi ska så har växt till sig och alla bladen osv har blommat ut. Ni ser jordfläcken bredvid torkvindan där ska vi så gräs nästa helg. Nu blev trädgården ännu större när granen är borta.
 
 
Där vid den så kallade skogen ser ni den andra jordfläcken en gammal rabatt, där ska vi oxå så gräs. Längs hela vägen där fotbollarna ligger är syrenerna, nu är det bara löven där sen är där oxå finkammat. Det kommer att bli fint när det är klart. Imorgon vet jag inte riktigt om jag ska fixa ute eller inne det beror helt på vädret och hur jag känner mig i kroppen för jag är ganska så mörbultad men det får vi se imorgon men trots allt så e det vädret som styr trädgårdsfixet och det ska bli så himla skönt när allt e klart. 
 
Kram/Linda
 
 

KOMMENTARER:

 • Hanna Karlsson säger:
  2017-04-03 | 11:13:58
  Bloggadress: http://hannafialotta.blogg.se/

  Vilket jobb ni gjort och vilken skillnad det blev!

  Svar: Tack ☺Ja man har ont precis överallt i kroppen men det går ju över och trädgården får en fin makeover
  Hemljuvligahem

Kommentera inlägget här: