HEMLJUVLIGAHEM

En blogg om mitt hem, min vardag och det lilla extra!

Trädgårdsfix del 4 utemöbler under renovering & stopp i avloppet igen!

Kategori: Allmänt, Trädgådsfix, Tävlingar

#HappiChallenge 
 
Igår hände det igen! Stopp i det förbaskade avloppet, ja man kan ju säga att jag haft lite otur över mig som gått som i en dalbana men i dag vände den oturen iallafall. Idag satt jag och väntade på jourkillen som skulle spola avloppet och när det är jour så har dom inga specifika tider utan kommer ca mellan den och den tiden så jag satt först och väntade in samtalet och sen ytterligare väntade på jourkillen, lite frustrerad och skit trött  för jag hade tanken att slänga mig på soffan i några timmar eftersom jag inte fick nån sömn direkt igår natt så jag vågade inte blunda en sekund och en av dom värsta sakerna jag vet är att sitta och vänta.....men till slut blev klockan två och killen dök upp, han spolade igenom systemet men det ville inte ge med sig riktigt så han tog och kollade i själva stammen och sköljde igenom det oxå efteråt så gjorde han en inspektion med kamera och fy vad äckligt det var o se och avloppslukten fick mig att klökas nä fy fabian och det visade sig att där inte satt nåt skit ivägen utan det var rören som blivit åderförkallkade eller ska man säga fått förträngningar i kärlen om man ska uttrycka sig på rätt sätt. Lät lite roligt när han sa det för han var trevlig och förklarade exakt vad han gjorde haha men allvarligt och trånga rör, det här ser inte bra ut uttryckte han sig och sa att rören måste ja nu är jag så trött så jag kommer inte ihåg ordet han sa. Rören ska ju vara runda men såg ut som en halvmåne med massa rost och avlagringar som suttit i flera lager i hur många år som helst. Så nästa vecka kommer han och skrapar rent rören vilket skulle ha gjorts för flera år sen, Sen i framtiden slipper vi dessa stoppen i avloppen. Skönt att ytterligare ett problem är löst och att vi hittade felet som vi haft sen inflyttningen fast här var tre spolbilar för 4-5 månader sen och nu slipper vi höra det kluckande ljudet från vasken i köket vilket var ganska jobbigt att höra. Det tar några timmar att fixa och sen ett minne blått. Det var äckligt att se på tv skärmen hur det verkligen såg ut men ändå häftig teknik dom har idag.
 
Efteråt när han gjort sitt jobb så var jag så himla övertrött så jag kunde inte sova och solen stod på så då var det lika bra att bege sig ut i trädgården. Visste inte riktigt var jag skulle börja nånstans men tänkte va fan lika bra att ta tag i utemöblerna som ändå skulle fixas. Dom har varit så tråkiga att titta på och när vi bodde i mögelhuset så hann jag bara fixa ena stolen som jag målade i valnötsfärg eftersom mögelfixet blev prio ett så stannade allt det andra upp.
 
Har slipat alla möblerna och glömde ta förebild ( får skylla på tröttheten) haha. Men här ser ni bordet efter slipningen iallafall!
 
 
Eller hur? Riktigt tråkigt att titta på. Bordsytan fick jag slipa ner helt för det bestod bara av gamla färgflagor ( stavade jag rätt nu?) 😴 hehe!
 
 
Undersidan var i bättre skick så jag rubbade bara på ytan med slipmaskinen. Har hunnit måla bordet det första lagret och kommer täcka det med en pensling till så det tål lite mer väder och vind. Nu har ju bordet stått ute i några år utan skydd så får införskaffa ett till hösten för lite extra skydd efter allt slit. Färgen kommer gå i samma som staketet vi fixade på framsidan för när mannen blivit klar med häcken så ska han bygga ett vindskydd som kommer att målas i samma färg oxå,  det måste klinga och matchas med huset för att få en snyggare helhet. Nåt jag oxå kommer att ta tag i år är räcket och ytterdörren på framsidan som jag längtat efter att få fixa men vi jobbar oss runt och ska inte sitta här och avslöja allt utan ni får hellre hänga med på trädgårds resan istället, mycket roligare eller hur? Hihihi!
 
Det är inte lönt att visa hela trädgårdsgruppen innan målningen för den ser lika tråkig ut som bordet eller vad säger ni?
Öhh.... just nu står bordet ute på gräset och det har börjat regna, bara jag inte får otur imorgon igen att all färg ligger på gräsmattan men men trodde inte vi skulle få regn så det får åka in i uterummet imorgon så får jag fixa klart möblerna där istället. Det kommer nog bli snyggt sen när det e klart och dynorna är på plats, kommer bli en bra combo.
 
Nu är jag vaken på övertid och imorgon ska jag sova länge och sova ut 😘 sovgott och va rädda om varann.
 
Kram/Linda
 
 
Kommentera inlägget här: