HEMLJUVLIGAHEM

En blogg om mitt hem, min vardag och det lilla extra!

Trädgårdsfixet är klart på baksidan och möblerna har flyttat ut!

Kategori: Allmänt, Altan & Trädgård, Trädgådsfix, Tävlingar

#HappiChallenge 
 
 Hej alla fina! Det har varit lite växlande väder här hemma idag, det regnade hela förmiddagen men senare mot eftermiddagen så började det spricka upp och solen tittade fram mellan molnen då passade vi på att gå ut och fixa lite. Trodde inte vi skulle hinna göra klart här ute idag eftersom klockan var närmare fem innan vi kom ut. Men det blev vi, ja jo vi får så lite till för det räckte inte med en påse som e till 40-50 kvm hehe....så vi tänkte köpa två till men det ska då oxå räcka till allt runt huset. Bättre över så än under så hehe eller hur? Inte vill man väl ha kala fläckar på gräsmattan inte??
 
 
Det ser så stort ut och det känns större och luftigare och gräsmattan är klippt.
 
 
 
Här har vi lokat, krattat och steppat ja allt det där man ska göra när man sår gräs hihi. Vattnat har vi oxå gjort så nu är det bara väntan på att gräset ska växa. Ni undrar kanske varför vi sparade stubben och inte tog bort hela alltet??? Vill ha kvar den för tanken bakom den är att jag ska använda den som en pedistal så nu ska jag påbörja mitt lilla projekt så jag kan sätta ut den svarta krukan på stubben som  står i uterummet med en färgklick i. Det blir säkert bra tror ni inte det? Tror att jag oxå vill flytta på torkstället för jag tycker inte att ett torkställ e en fin utsikt men jag vet inte riktigt var jag vill ha den än. 
 
 
 
Vi tänkte först bygga en spaje eller vindskydd kan man väl kalla det oxå, ja ni vet nog vad jag menar? som vi ska ha på kortsidan men vi tänkte först kolla runt lite om vi hittar en som passar in och e färdigbyggd för att göra jobbet lite snabbare hehe...så vi kan göra framsidan klar. Baksidan är i stort sett klar nu och så mysigt det kommer att bli sen när man kan sitta på trappan med en morronkaffe en sommardag och titta ut på den fina trädgården ohhh så avkopplande det kommer va, en bra start på morgonen kan jag säga!
 
Måste visa er hur utemöblerna såg ut innan förändringen.....
 
 
Så här har dom sett ut....vi köpte dom begagnade på blocket för fem år sen och fick dessa dynorna till. Isamband med flytten från mögelhuset så köpte vi nya dynor som kommer att passa suveränt till den nya färgen.....
 
 
 
Vilken skillnad det e på utemöblerna nu kanske bilden inte ger rättvisa men det ser nytt ut. Det kommer fler bilder sen inväntar bara lite mer värme så jag kan ta ut dynorna. Liten färgklick saknas  men det kommer oxå snart.
 
Här ute satt jag och rensade ogräs igår....så himla skönt när det e borta. Lite kvar att göra på framsidan men skönt att uteplatsen är klar och möblerna är på sin plats....phu så mycket vi hann med idag ändå. Jag ska fixa lite på framsidan i veckan och det ska vara klart till helgen för sen vill jag ha in mina färgklickar, sen e det bara kortsidorna kvar på huset ja jag ska ju inte glömma att nämna uppfarten som är den värsta delen men jag uppdaterar er sen om det haha. Räcket till framsidan har jag oxå målat klart idag, imorgon ska jag måla krukan och när det e klart och torkat så blir det grovstädning i uterummet. Vi syns imorgon!
 
Kram/Linda
 
 
 
 
 
 
 
 

KOMMENTARER:

 • Annelie säger:
  2017-04-24 | 05:56:46
  Bloggadress: http://gifta6570.bloggplatsen.se

  Wow,, visst nu vet jag ju inte riktigt hur det såg ut innan, men jag kan "tänka" mig hur det såg ut.
  Vilket jobb ni verkar ha gjort.

  Detta med att du sparade stubben,, jag tänkte direkt innan jag sett vad du skrivit, att där ska hon säkerligen ha en blomkruka.. det är snyggt att ha det så.

  Vad snygga utemöbeln vart, vad har du för dynor till de nu..??

  Ha en jättefin början på veckan... // Kramen Annelie

  Svar: Tack! Kan säga att det varit en del att göra och mycket slit men jag e så glad att vi kommit så här långt nu. Du har tänkt helt rätt när det gäller stubben ☺ Du får gärna skrolla lite på trädgård om du är intresserad där kan du se hur det såg ut innan. Jag blev jättenöjd med utemöblerna och dynorna vi har är svarta med vit text på, super häftiga och så fort det blir väder till det så ska jag ta ut dom.
  Ha en fin dag! Kram
  Hemljuvligahem

 • ulllie säger:
  2017-04-25 | 00:50:59
  Bloggadress: http://weberskold.blogg.se/

  Det är rätt lika möbler vi har men ja har ingen soffa :D jätte skillnad o nu jätte snygga massa bättre
  funderade oxå på svarta eller vita då vi har mörkt runt fönstren ja du ser när du kikar in till mej sen D:

  Svar: Jag blev jätte nöjd med utemöblerna. Svart går alltid hem och alla färger passar som till vitt oxå. Kör en röd tråd så bestämmer du dig nog vilket som passar bäst. Kikar in sen!
  Kram
  Hemljuvligahem

Kommentera inlägget här: