HEMLJUVLIGAHEM

En blogg om mitt hem, min vardag och det lilla extra!

Vi har fått snö och utemöblerna är färdig målade

Kategori: Allmänt, Trädgådsfix, Tävlingar

#HappiChallenge 
 
Fy så in i bänken vad vi har det kallt, under påskhelgen så fick vi en massa snö och det har små snöat lite från och till. Tur vi inte har varit för snabba med att så gräs. Trädgårdsfixet har stannat upp lite nu pga snön och nu får vädergudarna vända på humöret och ge oss en riktig vår med sol istället, tror att vädergudarna inte riktigt är överrens just under april månad haha men man får tänka positivt för det e inte långt ifrån att sommaren snart e här. Så här såg det ut!
 
 
Harley som man ser lunkandes vid torkstället gillar att vara ute oavsett väder, han älskar att springa runt och leka i snön. Stubben har grannens pappa sågat ner idag oxå, bara rensning bland löven vid sirenbuskarna och häcken som ska bort på denna sidan sen är det klart med allt som ska bort.....mycket kvar runt huset, mer än vad man tror men så fort vädret tillåter det så är vi igång igen. Och vet ni, utemöblerna målade jag klart idag och får stå på tork nu i några dagar, hoppas det blir lite varmare så det torkar snabbare och kan ställas ut. Måste köra en storstädning i uterummet för efter allt trädgårdsfix så har det kommit in både lera och massa trädgårdsdamm, ser inte riktigt klokt ut, ska ta ner paneler och putsa fönster och göra en riktig grovstädning men det får jag ta när utemöblerna torkat så ni kan tro att jag längtar tills det blir ordning i uterummet igen. Har funderat lite på om jag ska sätta det på framsidan istället och kanske ha nåt annat här bak, vad tror ni hade kunnat passa och varit snyggt på den lilla uteplatsen??? Kanske nåt i rotting, soffa, fåtöljer, ni får gärna komma med förslag ( saknar min gamla rottingsoffa vi hade i mögelhuset) kanske en sån igen?
Igår tog vi en paus från allt och tog en grillning med grannen som följdes med en trevlig fest och karaoke, vi var inte hemma förrens vid tre tiden men har man roligt så har man, visar lite bilder imorgon 😉
 
Så fort utemöblerna fått torka och kommit till rätta så ska ni få se dom med dom fina dynorna, vilken enorm skillnad det blev och med allt slit och tid jag lagt ner på dom så tänker jag nu efteråt att det var värt varje minut.
Men det får ni snart se.
 
Sovgott allesammans. Kram/Linda

KOMMENTARER:

 • Annelie säger:
  2017-04-18 | 05:29:51
  Bloggadress: http://gifta6570.bloggplatsen.se

  Fyyy för snö så här "sent" på året,,, verkar som det har varit typiskt april-väder på många ställen under påsken.
  Vi har haft fint väder utom på påskdagen,,, herre jisses så det regnade på förmiddagen, men sedan sprack det upp och blev fint.
  Men det har varit KALLT, isande vindar.

  Vad roligt och trevligt det lät med er samvaro tillsammans med era grannar.

  Har ni vinterisolerat uterum..?? I sådana fall,, underbart, för då kan du ju ha lite saker ståendes där fast det är snöstorm och drivis utanför.

  Ha nu en riktigt fin vardag igen.. // Kramen Annelie

  Svar: Godmorgon! Här är det oxå isande kallt, sommaren är efterlängtad nu. Våra nya grannar är jätte trevliga och det är alltid kul med nytt umgänge. Vårt uterum är bara isolerat under golvet så där blir inga drag men väggarna är det ingen isolering direkt, inte vad jag vet iallafall men det blir kallt där ute på vintern men inte så kallt så att det blir frost, tänder man ljus där ute på vintern så blir det ju lite behagligare men inte så att man skulle kunna sitta där utan jacka men nu är jag oxå lite frusen av mig. Taket ska vi byta för granarna som vi sågade ner har stått och slått mot taket och orsakat läckage. Men vi ska fixa där ute oxå och har i tankarna att vi ska kunna sitta där sen även vintertid, vi tänkte först sitta där ute i julas, då uppvärmt men valde att sitta inne pga läckaget. Det hade varit jätte mysigt att sitta där ute en jul och med en massa snö i trädgården.
  Du får ha en fin dag.
  Kram/Linda
  Hemljuvligahem

Kommentera inlägget här: