Hemljuvligahem

En blogg om mitt hem, min vardag och det lilla extra!

Trädgårdsfix! Nu åker taggbuskarna på framsidan

Kategori: Trädgådsfix

Då har det blivit fredag och helgens projekt består av lite trädgårdsfix om vädret tillåter det vill säga. Det är just nu det här vi håller på med att fixa bort lite taggiga buskar på framsidan. Glömde att ta före bild men busken som är närmast huset har vi klippt ner så många gånger för att den växer enormt snabbt och kan skymma fönsterna så nu åker skiten bort. Envisa rötter att få upp men det kommer bli fint när det är klart. 
 
 
Det har vuxit mycket grönt upp på huset vilket inte är så himla bra och snart är allt det också borta. Ogräset hos oss har ett eget liv och det växer så himla fort så man inte hänger med riktigt men jag sprutade ogräs ättika på uteplatsen här på framsidan och nu har det vissnat och ska sopas bort. Vårt trädgårdsfix har tagit lång tid men man ser en enorm skillnad och vädergudarna har inte varit så där värst glada iheller så det man har påbörjar har man inte kunnat avsluta direkt så nu hoppas vi att helgen kan iallafall bjuda på lite sol så att vi kan komma nån vart och bli klara på utsidan. Vi har framsidan kvar att fixa ena huskanten och hela uppfarten. Men vi ger oss inte och kämpar vidare. 
 
 
Kram/Linda

Blir man någonsin klar när man bor i hus när man har huvudet full med idéer!

Kategori: Allmänt, Uterum

Ja man e inte så tuff när man känner sig dåsig, nåt e där som vill bryta ut, varför inte bara komma så det kan gå över fort nääää det ska vara långdraget på mig, har vilat och lyssnat lite på min kropp och försöker inte att tänka på det, blir inte sjuk ofta men när det väl händer så kan jag bli riktigt dålig, glömmer aldrig när jag var sjuk i början på förra året shit så dålig jag var då och låg nerbäddad i sängen en hel vecka i influensan, hade så ont i kroppen att jag grät nä fy det vill jag inte åka på igen, där var jag inte tuff. Synd att man inte kan styra över alla förskyldningar och annat skit som man kan åka på nä inget kul att vara sjuk så nu hoppas jag bara att det e en vanlig förskyldning som e påväg för ligga sjuk har jag inte tid till.....
 
Över till lite annat kul nu! E det inte konstigt när man tro sig vara klar nånstans att man får nya ideer så det där med att aldrig bli klar när man bor i hus, det stämmer nog ganska så bra. Trodde att jag nästan var klar med uterummet men hade en extra lång rullgardin ståendes och med färgerna här ute så passade den bra in.
 
 
Nu måste jag köpa till dom andra fönsterna oxå men visst blev det bra ändå med rullgardinen? Golvet har jag tänkt om lite med oxå eller kommit på nåt annat än att måla det, satt och kollade runt på golv och hittade en massa fina, det hade varit snyggt med ett mörkgrått golv här ute så nu vet jag inte om det ska målas eller läggas golv, får suga lite på den karamellen och se vad vi kommer fram till. Ja jag vet att jag kan vara lite jobbig för ena stunden så ska det målas och i andra stunden läggas golv hehehe men jag e som jag e och det gillas ändå. Och nu när vi ändå pratar om golv så kommer vi nog att lägga nytt golv i vardagsrummet när det e dax att fixa där inne och det går ihopa med hobbyrummet ju så när vi satt och pratade om det så blev jag så himla sugen på att banka ner väggen mellan köket och hobbyrum för vårt kök e så himla litet. Vi vill ju ha ett större matbord och kök och det känns ganska så trångt redan som det e i köket, göra om hobbyrummet till matrum och då kan man även pyssla där och sen hade vi fått plats med en liten köksö oxå, det hade nog blivit fint. Åhh önskar just nu att jag kunde trolla för detta e ett stort projekt så vi ska tänka lite till på det, så vi får se om det hamnar på listan.  Ja stämmer bra det att man aldrig blir riktigt klar när man bor i hus. Vad tror ni, hade det blivit fint? Nu ska jag bädda ner mig, vaknar så himla tidigt på morgonen även om jag lägger mig sent och imorgon står det en del på schemat så nu säger jag " godnatt "
 
 
 
Kram/Linda

Energisnål dag men har fått gjort en hel del ändå

Kategori: Allmänt

Åhhh idag har jag varit skit trött rent ut sagt, det var knappt att motorn inte startade, riktigt uttråkande och va så trött, jag blir liksom frustrerad och det e inte kul när man vet att det finns att göra här hemma. Men till slut så bestämde jag för att skrubba nere på wct så då gjorde jag det men sen efter det var min energi slut så jag satte mig i soffan och kollade på en rolig film med ungarna. Ville göra mer men jag orkade inte, har nog något som ligger i kroppen som bara vill bryta ut nyser lite mer än vanligt usch nä detta får inte komma nu, tänk att sitta på en jobbintervju stört förskyld, det e nog inget kul. Jag har inte tid att vara sjuk nu. Men fast jag har varit trött så har jag ändå hållt mig uppe och  det e ju lördag men när vardagen kommer det att bli dax att komma in i rätt rutiner igen.  
 
Idag för en gång skull så var jag oxå ute i god tid att köpa nya skor till barnen inför skolstarten, brukar ju oftast bli sista minuten men det kändes bra att vara ute i god tid. Ungarna fick välja vad dom ville ha och skorna kommer hem i veckan. Bekvämt att kunna beställa via nätet när man har en bra bit till närmaste skobutik och ungarna kan sitta och kolla runt i lugn och ro. 
 
 
 
I veckan så började vi oxå att dra upp lite buskar på framsidan men vädret har ju inte varit det bästa direkt så vi har inte kunnat slutföra det. Jag tog den stökiga gången utanför uterummet oxå, rensade bort allt som stod där, plockade ogräs och klippte kant på gräsmattan och det blev så himla fint. Sprutade ogräs ettika på framsidan för det var ju hemskt vad ogräs kan växa. Måste göra något med framsidan, det börjar ta sig men uteplatsen skulle jag vilja göra nåt fint med så den ser trevligare ut, nu ser det lite tomt och tråkigt ut och det e kul att planera sånt här intednings pillipill kanske blir lite piggare då  hehe
 
 
Hoppas jag har mer energi imorgon så jag orkar fixa nåt. Sommar värmen skulle komma tillbaka i slutet av augusti, nu känns det som höst och det e så himla kallt på nätterna, vi har inte haft så bra väder i sommar lite sol ja men det har ändå varit ganska ostadigt, regnat mycket har det gjort men när värmen kommer tillbaka så ska jag på ytterdörren och måla den, har tänkt ett tag på vad jag vill ha på dörren så jag ska stansa ut det oxå, älskar texter så det blir nåt klassiskt välkommen eller nåt men jag tror att det kommer bli fint. Nu ska jag sova och drömma mig bort. Men vi hörs imorgon igen.
 
 
Kram/Linda