HEMLJUVLIGAHEM

En blogg om mitt hem, min vardag och det lilla extra!

Nyklippt och dip dye m m

Kategori: Allmänt, Hår

Hejsan! Tyvärr har det blivit lite bloggande på sista tiden, det blir så ibland bara.
 
Måste ju berätta vad jag gjorde i fredags förra veckan, som jag velat göra länge men inte riktigt vågat, ja jag är mesig när det gäller mitt hår och lite snål när det gäller mig själv haha men nu har jag äntligen gjort det.......jag har vågat mig på en klippning och det var en rejäl klippning, allt mitt långa hår är borta. Ni kan tro jag var nervös innan jag kom till frissan och ännu värre när hon tog fram saxen. Sist jag var hos frissan var när jag gjorde bruduppsättningen men då klippte jag mig inte och mellan varven så har min mamma bara klippt topparna och hon har sagt till mig flera gånger att gå till frissan och få uppklippt mitt hår. (Mamma fick ju bara ta topparna fast det behövdes mer) Visst ångrar jag mig men gud vad skönt det känns, har ju bara varit korthårig en gång tidigare och det var när jag gick typ i 7:an då blev det en kort rak frisyr (ska se om jag har nåt foto på det) håret blev även lite uppklippt för all blekning jag gjort har bränt/brutit mina hårstrån så klippningen var en bra investering för mitt hår och nu tänker jag vårda och ge mitt hår lite extra omtanke och kärlek så nu har jag beställt produkter till håret för 1500kr så nu ska mitt hår bli fint igen och det är slut med allt som heter blekning för mitt hår, mitt hår var jättefint innan men man förstör håret med blekning om man inte vårdat det efter, tänker köra enbart toning fram över men får vänta tills håret fått lite bättre kondition. När jag var klar hos frissan så hade jag en super snygg frisyr och jag blev chockad och tänkte ohhh gud jag ser ju vuxen ut nu hahaha....men efter nästan 2 timmars promenad i blåsten förstördes den fina frisyren som ni ser på bilden!
 
Men jag är super nöjd med min nya frisyr och frissan, hon var super duktig och kan verkligen hår så äntligen har jag hittat en som jag kommer gå till hädanefter.
 
Min dotter har frågat mig några gånger om hon får färga håret men jag har sagt nä till det men hon sa lite på topparna bara och då sa jag ja det går bra men då kör vi enbart toning och inte färgning, jag hade exakt samma kvalité, färg och lika fint hår som min dotter har innan jag började med att färga mitt hår och jag har lärt mig en läxa nu och vill inte att hon ska göra samma misstag för hon har ett vackert hår och hade kunnat vara hårmodell och som tur e att hon förstår. Stella har fått så mycket beröm för sitt fina hår och några är avundsjuka på henne för hennes fina och vackra hår. Här nedan ser ni hur vi gjort med hennes hår i lördags och jag har även klippt rejält på hennes hår precis som hon ville, ja hon ville att jag skulle klippa mer men nä sa jag för jag vet om att hon hade ångrat sig men efter klippningen så blev hon jätte nöjd och det är ju huvudsaken. 
 
Det blev rosa en riktigt cool rosa som jag själv hade kunnat dutta i lite i mina toppar men känner att jag är lite för gammal och kan inte springa runt på jobbet i rosa hår....
 
En super nöjd och mallig dotter efteråt då blir man en stolt mamma för det blev riktigt snyggt på henne och det var första gången jag har gjort dip dye. På tal om färgning så kom min äldsta son hem förra helgen med ett nyfärgat kastanjebrunt hår som flickvännen fixat vilket jag inte gillade, han hade ju redan ett mörkt snygg hår men jaja dagens ungdomar. Som tur e blev det snyggt ändå och denna veckan ska jag klippa honom. 
 
Ja som ni vet så har jag vänt på dygnet och testade eller bestämde att vara uppe en helt natt för att lägga mig tidigare på kvällen där efter men det gick inget vidare så bra det där, förr klarade jag att vara vaken i 2 dygn men nu om jag är vaken 20 timmar så mår jag riktigt dåligt så då har man testat det....hahaha....lite åldern oxå som har en liten del i det att man inte orkar och barn och allt annat i livet som påverkar. Men jag ger mig inte måste vända rätt på dygnet och tänka lite smartare vid nästa ledighet....tänker skaffa mig bra rutiner i år inte bara med sömnen utan med allt och tar en sak i taget och låter det ta sin tid.....kanske ska gå och lägga mig nu och räkna lite får hahaha. Ha det gött och ta hand om varandra.
 
 
Kram//Linda 
 
 

Hoppas det blir ett bra år!!!

Kategori: Allmänt, Altan & Trädgård, Uterum

Det var ett bra tag sen jag va här inne! jag har inte haft någon ork eller lust till någonting, mår fruktansvärt dåligt, är så snurrig och förvirrad så jag vet inte riktigt vilken ände jag ska börja med. Tycker det e skönt att julen e över nu och jag har inte julpyntat så mycket igentligen har inte haft någon motivation till något, det har inte blivit så mycket foton iheller har bara försökt att få dagarna flyga förbi.....det kommer lite foton på jul i ett senare inlägg....
 
Vi har ju haft mycket problem med pumpen m m får berätta detta i ett annat inlägg....jag trivs bra här i huset men det e nåt som ibland säger att jag ger upp och flyttar snart men samtidigt så känner jag efter att orken finns inte där, är så himla trött på allt som har med flytt att göra, tänker ska jag fortsätta att fixa eller ska jag skita i det.....förvirrad????  "Ehhh jaaa"....har bara problem hela tiden på hemmaplan känns det som jag känner att jag snart skriker rakt ut att nu får det vara nog...men det blir väl bra i slutändan, man blir ju lite trött när det uppstår problem när man trodde att man flyttat ifrån dom och vi mår ju fortfarande lite dåligt eftersom man fick slänga halva sitt liv i gamla huset.
 
Nu e det nytt år och nya tag och nya rutiner som gäller och dom vill jag fokusera på, nu kommer jag att sätta upp nya mål i mitt liv, det kommer nog att ta ett litet tag innan jag når målen men dit ska jag iallafall. Nåt som gjorde mig så himla glad i fredes och lördag var att jag blev godkänd 2 gånger på ett teori prov som e kravet på prov ett, haha en stapel som lyser grön det e skönt och se det har varit efterlängtat....fy fan vad gött det kändes ett steg närmare körkortet, nu kommer jag att plugga som attan så jag kan få kortet...ja nu e det allvar som gäller det här gjorde mig ännu mer motiverad till att plugga! Det kommer att bli hög koncentration på hög nivå på bara körkortet, har mycket annat grubbel i huvudet men nu e det körkortet som prioriteras.
 
För nån dag sen så hade vi snöstorm jäklar vad det blåste och vitt överallt man kunde knappt se ut men tur det varade inte så länge....
 
 
Här kunde man inte öppna brrrrr... snö e vackert när det ligger fint på marken och glittrar en solig dag, det gillar jag men blasket kan jag vara utan. Här nedan försökte jag fånga snöstormen men det blev inte så bra för jag tycker att man inte ser snön riktigt som yrar runt i luften på bilden....ohhh låt det bli vår snart så jag kan få plantera lite efterlängtade blommor.
 
 
Men visst e snö vackert?? Är fortfarande ledig från jobbet men det ska bli skönt att komma igång igen snart så man kan få in lite vanliga rutiner igen man vänder ju lite på dygnet när man e ledig, lite rutiner hade ju inte varit fel, man mår ju som bäst med rutiner....
 
Nu ska jag försöka att sova vilket har blivit ett problem för mig har rubbat sömnen lite och måste nog börja att vrida tillbaka den några timmar eller många timmar faktiskt. Googlade lite om det och man kan gå den långa vägen eller den korta vägen, antingen lägger man sig en timme tidigare varje kväll och håller på så här ett tag eller så är man uppe ett helt dygn och går och lägger sig tidigare kvällen där efter bara.. jag väljer den korta vägen och orkar jag så blir det lördagsnatt, måste testa och se om det kan vara lika enkelt som det låter...har ni provat detta, har det funkat?
 
Var nog inte meningen att det skulle bli ett sånt här långt inlägg men nu blev det så bara, jag kan radera det som jag gjort med så många andra för det har hänt att jag skrivit men sen ångrat mig med att publicera det som jag bara vill få ur mig men nu ska jag inte göra det längre för det känns så jäkla bra att få blogga av sig lite ibland!
 
Ett nattabloss nu och sen in i bingen.
 
Kram/Linda