HEMLJUVLIGAHEM

En blogg om mitt hem, min vardag och det lilla extra!

En del av sovrummet och lite tankar på hur livet kan bli när man minst anar det

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Jodå kunde inte låta bli att öppna paketet innan jag gick och lade mig igår och jag säger bara åhhhhh så fint det va. Nu vill jag bara börja fixa med sovrummet och ska försöka skynda på allt som står före på listan som jag skrivit ner och planerat, ni ska bara se min ritning jag gjort på sovrummet hahaha. Har så mycket att tänka på så fixade ihop en lista som jag fyller på efterhand vad som ska fixas på hemmafronten för innan så kunde jag hålla på samtidigt överallt och det funkar inte i längden och i slut endan så kändes det som att jag inte kom nån vart utan det kändes som huset var i en enda stor röra bara och som att man bara flyttade runt på allt och vet ni tidigare har jag aldrig kunnat följa en lista men nu funkar det äntligen för denna gången har jag gjort det lite annorlunda, för mycket tänkande kan ju göra att man blir glömsk oxå så då kan en lista va bra. Har satt upp fem mål oxå som jag ska uppnå inom snar framtid det kommer ta tid men nå dom ska jag och kommer att göra det. Ett utav mina mål förstår ni nog redan vid detta laget, det e ju att fixa och få huset ombonat, det heter väl att man bonar då hihi lite knäpp jag e men va f*n det bjuder jag på *ler* mina andra mål får bli en gåta så länge och kan inte avslöja allt här på en och samma gång nu utan det kommer när det väl e dax. Jag vet att man inte ska säga a när man inte kan säga b det e många som fått påhopp och dumma komentarer då vad jag läst men jag förstår dom som inte vill skriva ut hela livets historia på en gång utan tar baby step framåt i deras egna takt, man ska ju få berätta när man känner sig redo för bara att skriva a kan ju vara ett stort steg bara det ju eller hur! 
 
Tog en nattabild på en del av mitt nya sovrum, en endaste lilla nackdel var att fönsterlampans kontakt var en sån man ploppar i taket, jag vill ha en vanlig strömkontakt så mannen får byta den till mig för lampan är alldeles för fin för att skickas tillbaka 😁 Måste testa lampan och se hur den ser ut tänd oxå men den kommer passa perfekt ihop med sänglamporna. 
 
 
Ursäkta mig lite om jag blir sentimental här på bloggen ibland, har inte berättat om mitt liv så direkt djupt gående tidigare men känner att ibland är det bara så skönt att prata av sig och även få skriva av sig här, jag märkte det efter jag skrev om mormor och pratade med några släktingar om hennes elaka demens. Bloggen är lite som terapi eller dagbok typ och alla som peppar här inne, ni e underbara, ahh lite svårt att förklara igentligen hur jag menar, man ska ju kunna skriva och vara öppen på sin blogg om man vill det och skriva om precis vad man vill jag beundrar bloggare som vågat skriva helt öppet från hjärtat om deras liv oavsett vad det är, det e ju så man igentligen ska göra prata om det och inte hålla det inom sig för enligt forskning så är det ju en slags terapi och läkning och för att kunna gå vidare och det ska man få göra i sin egen takt.
 
Jag har fått höra många gånger att jag är alldeles för snäll och jag har blivit sårad många gånger men ändå gått vidare så andra tror att jag har ett perfekt liv och kan prestera alltid fullt ut men jag e bara människa och har känslor jag oxå och en vilja som alla andra, ja vissa kanske tar för givet att jag går på duracell batteri och kan ta emot hur mycket som helst men så e det inte utan jag kan oxå krascha. Vem som helst kan göra det för där finns gränser till allt.
 
Men vad kan man skriva om då hur pass öppen får man vara, var börjar man och var går gränsen, jag har läst om andra som går och drömmer och önskar om ett annat liv som lever i ett destruktiv förhållande (e det så det heter) leva med en otrogen partner, bli utsatt för psykisk/fysisk misshandel, barn med diagnoser, svartsjuka, leva med en energitjuv, psykopater och en saknad efter ungdomskärleken osv....ingen som vet igentligen hur en människa mår på insidan för det syns inte alltid på utsidan så jag tycker inte att man ska döma någon som lättar på hjärtat för det e ju en slags bearbetning och vi alla är olika och bearbetar det på olika sätt. Bla bla bla det blev lite långt inlägg men har tänkt på detta mycket, läser en hel del om allt och ord som jag inte förstår tar jag reda på, började ta reda på saker och läsa mycket och hamnade på olika förklaringar när jag fick misstankarna när mormor började betee sig som hon gjorde utan att man tänkt på det från början, när man älskar någon så vill man ju ens inte tänka att det e nåt fel på personen men ack så blind man kan vara, jag blev som en fluga i ett spindelnät och tack och lov att jag började leta efter fakta, ville ju ha en massa svar och började må dåligt och fick så himla ont i magen så när jag började läsa så var det precis som att jag vaknade till har läst så mycket så jag snart kan bli en psykolog nä skoja men har läst jätte mycket. Många säger att jag hade passat som samtalsterapeut för att jag alltid hjälper och ställer upp och lyssnar på andra. Skulle ens inte säga nä till en tant som frågar efter nåt i en butik fast jag inte jobbar där så hjälper jag alltid, så snäll e jag. En nackdel om mig själv e att jag tänker alltid på mig själv sist eller nä så kan jag inte säga igentligen, värdet på mig själv, mig själv sätter jag alltid åt sidan och får inte uppfylla mina önskningar för det kommer hinder i vägen kanske därför som man tappar motivation till saker och ting ibland. När jag har uppnåt mina mål så får framtiden sköta resten och då har jag förhoppningsvis valt rätt väg i livet och ni kommer få följa min resa hela vägen. Ta hand om varandra.
 
 
Kram/Linda
 
 

KOMMENTARER:

 • MoaKandelin säger:
  2017-06-02 | 12:57:29
  Bloggadress: http://moakandelin.devote.se

  vad bra du skriver! Du verkar vara en super fin person som förtjänar att sätta dig själv först ibland :)

 • Sussi säger:
  2017-06-02 | 21:46:54
  Bloggadress: http://nouw.com/enkelthemma

  Smart att skriva lista på vad man ska fixa först. Vi började renovera utan. Det slutade med att man började lite överallt för det var oftast roligare att just börja. Slutföra var lite tråkigare...

 • Annelie säger:
  2017-06-03 | 07:32:49
  Bloggadress: http://gifta6570.bloggplatsen.se

  Fint & BRA du skriver.
  Nu känner ju inte jag dig i verkliga livet,,, men jag har FÖRSTÅTT i dina inlägg att du är en genomsnäll kvinna.

  Kanon att ni har en "do-it-lista", så ni inte börjar med saker överallt samtidigt. Ni renoverar ju riktigt smart.

  Härligt vännen, att du vart så nöjd med din fönsterlampa,, jag som gav förslag på att du skulle byta ut den till en dimrosa.. ;o))

  Ha en jättefin Pingsthelg.. // Kramen Annelie

Kommentera inlägget här: