HEMLJUVLIGAHEM

En blogg om mitt hem, min vardag och det lilla extra!

Utslagen hjälte

Kategori: Allmänt, Köket

Det blev inte mycket sömn för mig igår natt, såå jäkla ont i kroppen, riktigt mörbultad eftet 2 dagars trädgårdsfix. Har kört på alldeles för bra och gått all in och fast kroppen säger ifrån så har jag ändå kört på och är lite dålig på att ta lite fler pauser mellan varven, lite dumt av mig att inte lyssna på kroppen och när fan ska jag lära mig att göra det! Fixade lite med att sätta upp mina fina dekor fjärilar på smidet i hallen imorse och fick tre över så dom hamnade i köket, en på spegeln och två ovanför hyllan och dom passar så himla bra in här.
 
 
Efteråt slängde jag mig på soffan och kollade på tv för att ta en bra lugn paus, har sån fruktansvärd träningsverk och ont i alla lederna så låg där och gottade mig med filten och somnar men va fan det var inte planen skulle ju bara ta en paus och sen fortsätta så det blev några timmar i min sköna soffa, den är alldeles för skön och jag sover så himla gott i den, känner mig alltid utvilad när jag sovit i soffan. När jag vaknade så var det inte lönt att fortsätta att fixa för det var dags att fixa middag till ungarna så det blev en sen middag och pannkakor stod på menyn. Nöjda barn då är man en nöjd mamma så nu när alla sover så sitter man här pigg i soffan som bara den. Måste sluta med att sova mitt på dagen även när jag är som tröttast och sovit dåligt på natten för det blir ingen bra combo för snart e det dags att jobba oxå och då kan jag inte sova på fel tidpunkt måste vända detta rätt nu och ta det till snäppet allvar nu. Skulle ju ha tvättat idag oxå och gillar inte att lägga saker som jag planerat åt sidan, blir lite sur på mig själv då. Jaja hoppas dagen blir bättre imorgon. 
 
Kram/Linda 

Trädgårdsfix del 2 och kommit långt

Kategori: Allmänt, Trädgådsfix

Eftersom Emil inte var hemma igår så ville han hjälpa oss lite idag och han var så koncentrerad på vad han gjorde och var jätte duktig. Ungarna tyckte att lövblåsaren var extrem rolig och det tyckte vi vuxna oxå hehe. Ungarna skojade lite att vi kunde använda den som hårfön haha dom är bara för härliga.
 
 
Nu har vi kommit långt här i skogen, vi kommer inte att kapa ner granarna helt utan vi har tagit en del ganska långt upp och alla buskarna som var här. Kom på att jag inte tagit nån före bild på denna sidan men ni kan nog själv tänka hur här såg ut innan, gran ända ner på marken.
 
 
Lite kvar att fixa eller nä en hel del bakom mig finns en liknande gran buske som oxå ska bort men det visar jag nästa gång vi är ute och fixar. Tror nog att man får pausa lite emellan när man tar på sig såna här stora trädgårdsprojekt för det tar hårt på kroppen.
 
 
Det här ser kanske lite ut men det e det inte, vi har redan varit på tippen en vända och överfyllt släpet och det är inte det lilla släpet direkt men vi räknar att vi ska vara klara i trädgården om ca 4 veckor beroendet på vädret, och då har vi bara tänkt på allt som ska bort och sen ska det byggas lite m m. Sen har vi hela uppfarten, andra sidan av huset och framsidan så har vi tur att vädret och allt som vi planerat går enligt planerna så vill jag ha allt klart den 1 maj för då är det dags att plantera lite fint i krukorna men mycket jobb innan vi kommer dit.
 
 
Kommer ni ihåg att jag visat er innan att här i denna lilla jordplätten så stod där ett träd men iallafall så är det nu borta och även den risiga ormbunken, mitt på gräset har vi denna eller ja nu är allt borta och fixat och redo för gräsfrö. Lite tidigt att såå gräs men vi har förberett tills det e dags. Sirenbuskarna ni ser här ska jag såga till så allt som petar in ska bort sen alla löven ska oxå bort, ser ju lite trevligare ut när löven e borta som i skogen ohh såå mycket löv, vi har redan fyllt över 14 säckar med löv från vår skog. Ja man känner sig ganska så mörbultad efter dessa två dagarna och det känns i ansiktet att solen stått på idag lite blåsigt men skönt väder. Men såå bra man mår när man varit ute många timmar, det är så himla härligt när man kan sitta ute så sommaren är efterlängtad här. 😁
 
Fortsättning följer här ute....
 
Kram/Linda

Trädgårdsfix del 1 på hög nivå och duktiga barn

Kategori: Allmänt, Trädgådsfix

Riktigt mörbultad har jag varit ikväll efter vårt lördagsnöje i trädgården, ont i både armar och ben, känns verkligen i kroppen att jag inte tränat på länge pussst...måste ta tag i träningen och sätta igång men motivationen har inte funnits där riktigt och hoppas att den snart kommer för jag vill verkligen börja. 
 
 
Barnen kommer alltid självmant och vill hjälpa till när vi fixar och donar här ute och det ska dom ha beröm för för dom är så himla duktiga och det blir lite lek emellan men man får ju ha det roligt oxå.
 
 
 
 
 
 
 
Vi har gjort mycket idag och mer kvar har vi att göra men sen när allt är fixat så blir allt mycket lättare med att bara underhålla så nu ska jag sova och kommer väl vakna med träningsverk i kroppen så får se det positiva i det och se det som ett rejält träningspass hehe. Blir vädret bra imorgon så kommer vi att fortsätta här ute. Nu säger jag godnatt. 😴
 
Kram/Linda