HEMLJUVLIGAHEM

En blogg om mitt hem, min vardag och det lilla extra!

Gamla tapeten är borta från vitrinskåpet

Kategori: Hemmafix & Renovering

Inatt kunde jag inte sova så jag tog tag och började dra ner tapeten i vitrinskåpet. Vilket jobb och slit det var, när man fixar med sånt här så gäller det att ha ett stort tålamod. Har lite ont i fingrarna efter några timmars pill men som tur att det går över. Så här har vitrinskåpet sett ut i 5 år!
 
 
 
Jag började att dra av så mycket tapet jag bara kunde och det var inte det lättaste, satt som berget men jag kämpade på.
 
Till hjälp använde jag mitt gamla kundkort på apoteket hihi och det var till bra hjälp, ville inte använda för vasst redskap efter som glaset är frostat så plastkortet funkade jätte bra.
 
 
Här har jag dragit av så mycket tapet som det bara går och det som sitter kvar är i stort sett den tunna ytan från tapeten.
 
 
Det blev nästan en full icapåse med tapetrester.
 
 
Efteråt fyllde jag en skål med varmt vatten och lite diskmedel i och blötade ner tapeten som satt kvar på glaset, tog plastkortet och skrapade av tapeten vilket gick snabbt och göra. Efteråt tog jag svampens mjuka sida och skrubbade av glaset för att garantera så att glaset blev riktigt rent från allt gammalt klister.
 
 
Klart! Lika fint glas som när jag köpte den för 12-13 år sen och frosten blev inte skadad. Nu är vitrinskåpet klart för den nya tapeten. 
 
 
Kram/Linda
Kommentera inlägget här: